Autoja.fi - Autoblogin arkisto


Uusi Seat Toledo

Uusi Seat Toledo 2012

Seat Toledo tekee paluun automarkkinoille. Jo läheisesti auton tuotantoversiota muistuttava konseptiauto julkistetaan tulevassa Geneven autonäyttelyssä. Seatin uutta muotokieltä hyödyntävä uusi Toledo on keskikokoinen 4,48 metriä pitkä monikäyttöinen auto, jonka suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota tavaratilaan. Tilavuutta löytyy Seatin ilmoituksen mukaan jopa 500 litraa. Uuden Toledon myynti alkaa Espanjassa vuoden 2012 aikana.Autokauppa kuumeni kesällä: rahoitusta jopa nollakorolla

Autorahoitus voi irrota kesähelteillä harvinaisen edullisesti. Kampanjaluonteisia ja tiettyihin automerkkeihin sidottuja tarjouksia on tällä hetkellä tarjoalla useampia. Rahoituksen lisäksi kauppiaat yrittävät vauhdittaa autokauppaa varustepakettien avulla.

Lue lisää


Käytettyjen autojen kauppa työllistää kuluttajaneuvontaa

Käytettyjen autojen kaupasta valitetaan kaikkein eniten kuluttajaneuvontaan. Valitusten kirjo on laaja aina pikkuvioista valittamisista koko kaupan purkamisvaatimuksiin asti.

Lue lisää

Suomalainen ERA sähköauto kerää kiitosta

Helsinkiläisen Metropolia-ammattikorkeakoulun ERA sähköauto on saavuttanut kansainvälistä tunnustusta. Suomalaisen sähköauto-osaamisen taidonnäyte on nelivuotisen yhteishankkeen tulos. Auton kehittelyssä on ollut mukana suomalaisia yrityksiä ja tutkimuslaitoksia. Lahden Muotoiluinstituutti vastasi auton ulkonäöstä ja Lappeenrannan teknillinen yliopisto suunnitteli auton moottorit.

Lue lisää

Auto Saksasta, Ruotsista vai Virosta?

Taloussanomat vertaili hintoja eri maissa ja selvitti mistä käytetty auto kannattaa käydä ostamassa.

Lue lisää

Laser korvaa sytytystulpan?

Japanilainen tutkimusryhmä ilmoittaa kehittäneensä ratkaisun, jonka ansiosta 150 vuotta vanha keksintö nimeltä sytytystulppa saattaa jäädä historiaan.

Lue lisää

Uusi VW Kupla tulee myyntiin joulukuussa

Volkkari esitteli Shanghain autonäyttelyssä uuden sukupolven kulpavolkkarin. Automaailman yksi kaikkien aikojen klassikoista uudistuu ja tulee myyntiin Suomessa joulun aikoihin.

Lue lisää

Mersu hyödyntää Rosbergia ja Schumacheria uudessa mainoksessaan

Mercedes-Benz hyödyntää tähtikuljettajiaan saksalaisen autojätin uudessa mainoksessa.Bensa vai diesel?

Dieselauto on edullisempi käyttää, mutta kalliimpi omistaa. Suomen Rahatiedon Taloussanomille tekemän selvityksen mukaan diesel tulisi edullisemmaksi jo 15 000 kilometrin vuosittaisella ajolla.

Lue lisää

Porsche julkaissut uusia mainoksia

Porsche pyrkii romuttamaan kuluttajien vanhoja mielikuvia Porschen valmistamien autojen soveltumattomuudesta arkikäyttöön.

Katso Porsche video tästä!

E10-bensiinin myynti vähenee

E10-bensiinin myynti vähenee edelleen. Helmikuussa E10-bensiinin käyttöprosentti koko Suomessa oli 55 ja 98-bensiinin 45 prosenttia. Vielä tammikuussa E10-bensiinin osuus oli 65 prosenttia ja 98-bensiinin 35 prosenttia.

Lue lisää

Uusien autojen kestävyydessä huomattavia eroja

A-Katsastuksen tilastojen mukaan jo kolme vuotta vanhojen autojen kuntotasoissa on huomattavia eroja.

Lue lisää

Fisker Karma vihdoin tuotantoon Uudenkaupungin tehtaalla

Fisker Karman tuotantoaikataulua on jo siirretty useamman kerran. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että auton tuotanto alkaa Suomessa seuraavan kahdeksan viikon aikana.

Lue lisää

VW Jetta 2011

Volkswagen Jetta uudistui

Uusi Jetta on käytännössä porrasperäinen VW Golf. Jetta muistuttaa ulkoisesti jo luokkaa suurempaa Volkswagenia eli Passattia.

Lue lisää

Liikennevirasto haluaa Suomeen tietullit

Liikenneviraston mukaan tiemaksut eli tietullit tulisi ottaa käyttöön pääkaupunkiseudulla kuluvan vuosikymmenen ja koko maassa seuraavan vuosikymmenen aikana. Siis maassa joka on harvaan asuttu ja jossa on jo yksi korkeimpia autoveroja koko maailmassa ja lisäksi korkea polttoainevero tarvitsee nyt tämän selvityksen mukaan vielä tiemaksut ihmisten riesoiksi. Liikennevirastolle ei näköjään riitä, että ovat osaltaan olleet sotkemassa junaliikennettä, nyt täytyy vielä sotkea henkilöautoliikennekin.

Lue juttu

Ennakkokatsaus automaailman uutuuksiin

CNN esittelee oheisella videolla autotehtaille alihankintana osia tuottavan Johnson Controlsin visioita seuraavan sukupolven automallien uutuuksista.

Katso video

Autojen myyntimäärät olivat kasvussa vuonna 2011

Autoalan tiedotuskeskuksen mukaan viime vuonna myytiin noin 112 000 uutta henkilöautoa. Suosituin automerkki oli Toyota. Autoala odottaa kasvavaa myyntiä vuodelle 2011.

Lue lisää

Teboil ja S-ryhmä kiinnostuneita katsastusliiketoiminnasta

Teboil ja S-ryhmä suunnittelevat huomattavia panostuksia huoltamoihin ja katsastustoimintaan. Kuluttajan näkökulmasta lisääntyneen kilpailun pitäisi olla hyvä asia.

Lue lisää

Ford Focus 2011

Uusi Ford Focus 2011 on nyt tuotannossa

Uuden Ford Focuksen valmistus on alkanut Saarlousin tehtaalla Saksassa. Ensimmäiset uudet Focukset tulevat myyntiin alkuvuodesta 2011.

Lue lisää Fordin uutuudesta

Dacian uusi maahantuoja laski hintoja

Uuden maahantuojan myötä Dacian ja Renaultin hinnat muuttuivat Suomen markkinoilla. Muutokset ovat kuluttajan näkökulmasta pääosin hyvään suuntaan. Esimerkiksi Dacia Sanderon alkaen hinta on nyt alle kymppitonnin.

Lue lisää

Ksenonvalojen muuntosarjaa saa myydä ei käyttää?

Ksenonvalojen muuntosarjoja saa IL:n mukaan myydä ja ostaa, mutta niiden käyttäminen maanteillä on kiellettyä. Samoin pelkän halogeenipolttimon korvaaminen ksenontekniikkaan perustuvalla polttimolla on myös kiellettyä.

Lue lisää

BMW hyvä mutta ylihintainen?

Hesari pitää BMW:n uutta 3-sarjalaista ylihintaisena autona. Lehden mukaan BMW 320d Efficient Dynamics on kuitenkin "sähäkkä ja taloudellinen".

Lue lisää

Uudet autot halvempia itse maahantuotuna?

Myös uusien autojen maahantuonti toisesta EU-maasta saattaa joissain tapauksissa olla kannattavaa. Asiaa kommentoi KL:lle Tullin autoverotusyksikön päällikkö.

Lue lisää

Uusi auto -25%?

Vuoden tai kaksi vanha rekisteröimätön uusi auto saattaa irrota pääkaupunkiseudun outlet-autoliikkeestä jopa neljänneksen listahintaa edullisemmin.

Lue lisää

Suomen autokanta vanhenee

Liikenneturvan tilastojen mukaan autojen iän keskiarvo on tällä hetkellä jo 11,6 vuotta. Suomessa ei ole koskaan ajettu näin vanhalla autokannalla.

Lue lisää

Volkswagen UP

VW Up - pieni kaupunkiauto

Volkswagen Up on myynnissä arviolta vuoden kuluttua. Auto haastaa mm. Fiat 500 mallin. VW Up valmistuu Volkswagenin Slovakian tehtaalla ja sen hinta tulee ensiarvioiden mukaan olemaan (maasta riippuen) jonkin verran yli 10000€.


Toyota

Toyota kilpailee tasaväkisesti Volkswagenin kanssa Suomen suosituimman automerkin asemasta

Volkswagen hallitsee kuitenkin Suomen autokauppaa kun otetaan huomioon konsernin muut merkit, eli Seat, Audi ja Skoda. Näiden yhteenlaskettu markkinaosuus oli lokakuun lopussa lähes 28 prosenttia.

Lue lisää


Talvirajoitukset jatkossa kelin mukaan?

Liikenneministeriössä on otettu järki käteen ja aloitettu pohdinta, että kelin salliessa nopeusrajoituksia voitaisiin paikallisesti nostaa.

Lue lisää

Maanteillä siirrytään talvirajoituksiin

Rajoitusten muuttaminen alkaa nyt. Talvirajoitukset ovat voimassa maalis-huhtikuulle saakka.

Katso uutinen tästä

KL: Suomi ajaa virkamiesvoimin eteenpäin EU:n vanhimmilla autoilla ja nyt myös kovimmilla bensa-direktiiveillä

Etanolin tukkuhinnan kehitys saattaa johtaa siihen, että vuoden vaihtumisen jälkeen suurin osa autoilijoista siirtyy käyttämään 98-bensiiniä. Hintakehitystä ei myöskään auta innokkaiden virkamiestemme halu vetää EU-maiden tiukinta linjaa polttoainedirektiivin soveltamisessa.

Lue juttu

Lastutus vähentää auton polttoaineen kulutusta ja lisää tehoja

Tässä videossa käydään läpi erään auton lastutus alusta loppuun.

Katso video tästä

Saab

Saab ostaa jatkossa moottorit BMW:ltä

Saab käyttää jatkossa BMW:n bensiinimoottoreita. BMW aloittaa moottoreiden toimitukset vuoden 2012 aikana.

Lue lisää

HS: Liikkenneministeriö suunnittelee nopeusrajoitusten laskemista

Liikenneministeriön todellisuudesta vieraantuneet byrokraatit ovat Helsingin Sanomien mukaan suunnitelleet nopeusrajoitusten alentamista. Nopeuksia pitäisi moottoriteillä pikemminkin nostaa ja ottaa kesäisin käyttöön 140km/h rajoitus hyväkuntoisilla nelikaistaisilla moottoriteillä. Ministeriössä on keksitty perustella ehdotusta trendikkäästi ilman saasteiden vähentämisellä. Autoliitto ehti jo älähtää esityksestä, lisäksi Autoliiton mukaan ministeriössä keskistytään vain valtiontaloudellisten vaikutusten arviointiin välittämättä siitä, että tienkäyttäjien eli veronmaksajien kustannukset kasvavat. Kustannusten nousu koskee kaikkia veronmaksajia, myös niitä jotka eivät omista autoa. Liikenneministeri on kiistänyt että asiaa valmisteltaisiin.

Lue lisää

Saab ja BMW yhteistyöhön?

Saab ja BMW aloittavat huhujen mukaan yhteistyön. Virallista vahvistusta asialle odotetaan keskiviikkona.

Lue lisää

Chryslerin uutuudet

Chrysler uudistuu voimakkaasti. Nykyään Fiatin leiriin kuuluvan autotehtaan mallistosta jopa 75% uudistuu pian.

Lue lisää

Parkkisakkoja tehtaillaan jo provisiopalkalla

Innokkaimmat parkkifirmat kannustavat työntekijöitä provisiopalkan avulla. Yksityisestä pysäköinninvalvonnasta ei vielä ole voimassaolevaa lainsäädäntöä, joten lakeja odotellessa alan toiminta saattaa muuttua hyvin agressiiviseksi.

Lue lisää


Dacia Duster koeajossa

Suomalaiset automediat ovat nyt testanneet autoa ensimmmäisen kerran paikallisissa olosuhteisssa. Tässä lehdistön ensimmäisiä reaktioita autosta:

Lue lisää: Dacia Duster koeajo


Toyota Auris HSD

Toyota Auris HSD - Toyotan uusin hybridimalli nyt Suomessa

Toyota Auris HSD on tulevaisuuden auto, sillä lähivuosina kilpailevat autotehtaat tulevat pyrkimään samaan minkä Toyota on jo nyt saavuttanut. Tulevaisuuden autoksi Auris HSD:n tekee Toyotan edistyksellinen (jo Prius-mallista tuttu) hybriditekniikka. Moottoreita on kaksi: bensiinimoottori (98 hv) ja sähkömoottori (82 hv). Hybriditekniikka mahdollistaa ajamisen tilanteen mukaan bensiini- tai sähkömoottorilla tai molemmilla. Yhdistetyn ajon kulutus on valmistajan mukaan 3,8 l/100 km. Kiihtyvyydeksi 0-100 km/h on ilmoitettu 11,4 s ja huippunopeudeksi 180 km/h. Sähkömoottorin akut on sijoitettu tavaratilan alle, mikä pienentää tavaratilaa jonkin verran. Muuten auto muistuttaa pääosin ulkoisesti ja sisätiloiltaan tavallista Aurista. Auris HSD on myös suhteellisen edullinen, sillä sen verolliset hinnat alkavat 26 978 eurosta.

Lue lisää

Poliisi valvoo ajonopeuksia tehostetusti

Poliisi valvoo ajonopeuksia tehostetusti ajalla 23-29.8. Valvonta on osa Euroopan liikennepoliisijärjestön samanaikisesti eri maissa toteuttamaa valvontaoperaatiota.

Lue lisää
Alfa Romeo Brera

Alfa Romeo Brera

Alfa Romeo Brera on muotoilijansa Giugiaron takuutyötä. Auto on tuttua Alfaa: tyylikäs ja sporttinen. Huonojakin puolia löytyy, esim. ajo-ominaisuudet ja sisätilat eivät kerää kiitosta alan lehdissä. Lue tarkemmin miten Iltalehti ja Top Gear ovat autoa arvioineet.


Käytettyjen autojen hinnat nousussa

Autoalan tiedotuskeskuksen mukaan käytettyjen autojen hinnan laskutrende on taittunut. Samalla uusien autojen hinnat ovat pysyneet lähes ennallaan. Käytännössä tämä siis tarkoittaa sitä, että väliraha uuteen autoon on pienentynyt. Uusien autojen vuoden takaisesta vilkastunut kauppa on lisännyt myös käytettyjen autojen tarjontaa. Nyt onkin hyvä aika tehdä autokauppoja.

Lisätietoa


Renaultin sähköautokonsepti DeZir

Renault aikoo esitellä syksyn Pariisin autonäyttelyssä sähkökäyttöisen DeZir konseptiauton, jonka erikoisuutena ovat lokinsiipiovet. Auton toimintasäde litiumakulla on ennakkotietojen mukaan noin 160 kilometriä.

Lue juttu


Autoilun verotus muuttuu hankinnan verotuksesta käytön verottamiseen?

Autoalan keskusliiton mukaan näin tapahtuu jos hallituksen energiaverouudistus tulee voimaan ensi vuoden alussa. Asiasta kertoo Kauppalehti.

Lue juttu


Suomessa EU:n halvimmat autojen verottomat hinnat

Suomessa on edelleen EU-alueen halvimmat verottomat listahinnat. Asiasta kertoo Taloussanomat. Jutun mukaan autojen reaalihinnat laskivat EU:ssa viime vuonna 0,6%.

Lue juttu


Tesla

Sähköautovalmistaja Tesla listautumassa

Sähköautoja valmistava kohuyhtiö Tesla valmistelee listautumisantia. Yhtiön tausta on varsin värikäs, kuten oheisesta jutusta selviää.

Lue juttu tästä


Uusi Saab 9-5 pian Suomessa

Täysin uudistunut Saab 9-5 tulee pian kauppoihin. Koeajoa odotellessa ohessa esitttelyvideo, josta saa yleiskuvan autosta. Uusi 9-5 tulee kilpailemaan premium-autojen luokassa markkinoista esim. Audi A6-mallin kanssa.

Virallinen esittelyvideo


Uusi E10-bensiini tulee markkinoille vuoden 2011 alussa

Motiva, Autoalan tiedotuskeskus sekä Öljy- ja kaasualan keskusliitto ovat avanneet sivuston, jolta saat lisätietoa uudesta bensiinistä. Sivulta voit myös tarkastaa voitko käyttää autossasi uutta E10 bensiiniä.

Lue lisää tästä

Toyota uskoo hybridiautoilun tulevaisuuteen

Toyota panostaa hybridi-mallien kehittämiseen. Japanilainen autonvalmistajajätti luottaa siihen, että hybridit eivät ole vain välivaihe autojen kehittämisessä. Toyotalla on parhaillaan käynnissä "plug-in hybrid vehicle" hanke jossa testaan Toyota Priuksen lataamista tavallisesta pistorasiasta.

Lue lisää


TM:n pienten perheautojen testissä yllätysvoittaja

Renault Mégane keräsi vertailussa tasaisesti pisteitä ja nousi yllätysvoittajaksi. Vertailun viimeiselle sijalle jäi tällä kertaa Fiat Bravo.

Lue juttu

Henkilöautokauppa edelleen kasvussa

Myydymmät uudet automallit alkuvuonna (tammi-huhtikuussa) 2010 olivat:
Volkswagen Golf
Skoda Octavia
Toyota Avensis
Nissan Qashqai
Ford Focus

Myös käytettyjen autojen myynti sujui hyvin, joistain käytetyistä autoista on jo pulaa. Lähde: Autoalan tiedotuskeskus.


Käytettyjä autoja ostavat kuluttajat laiskoja tarkastamaan auton kuntoa

Vakuutusyhtiö If:in tutkimuksen mukaan vain puolet auton ostajista käy koeajolla ja vain kolmasosa tarkastaa huoltokirjan kun ostaa auton tutultaan. Noin viisi prosenttia käytetyn auton tuntemattomalta yksityishenkilöltä ostaneista ei tutkinut autoa ollenkaan ennen kaupantekoa.

Lue juttu


Dacia Duster rantautuu Suomeen

Romanian Renault eli Dacia aloittaa Duster mallin myynnin Suomessa. Duster on edullinen ja tilava nelivetoinen maasturi, joka tulee Suomessa ennakkomyyntiin jo Vapun jälkeen. Edullisuudella on hintansa, sillä karvalakkimallista puuttuu vakiona pikku juttuja, kuten kauko-ohjattu keskuslukitus, kuljettajan istuimen ja ohjauspöyrän korkeudensäätö sekä ilmastointi. Em. ominaisuudet saa vakiona kalleimpaan Laureate-malliin, keskihintaiseen Ambiance-malliin saa lisävarusteena vain ilmastoinnin (keskuslukitus vakiona). Karvalakki Dusteriin noita varusteita ei saa edes lisävarusteena. Käsi ylös kuinka moni haluaa ostaa uuden auton ilman ilmastointia vielä vuonna 2010?

Mainituista puutteistaan huolimatta Dacia Duster saattaa olla (Suomen hintataso huomioon ottaen) hintaisekseen ihan pätevä menopeli. Totuus selviää vasta sitten kun potentiaalinen ostaja suuntaa Dusterin koeajolle, sillä jos ajo-ominaisuudet ovat autossa ok, niin ostajia todennnäköisesti tulee löytymään runsaasti hintatietoisten kuluttajien keskuudesta. Dusterin hinnat alkavat 17 428.96 eurosta. Järkevin varustein autosta saa siis varautua maksamaan noin 20 000 euroa. Autoilla on kolmen vuoden tai 100 000 km:n takuu. Dacia Duster on tervetullut lisä Suomen automarkkinoille.Bensa vai Diesel?

Uusien bensiinimoottorien parantuneet kulutuslukemat ovat parantaneet niiden taloudellista kilpailukykyä dieseliin verrattuna. Taloussanomat on tehnyt asiasta laskelmia.

Lue juttu


Ex-valtiovarainministeri autoverosta: Simputusta ja mielivaltaa

Matti Louekoski toteaa, että EU:n tuomioistuimen päätös autoverotuksesta vuodelta 2002 on Suomessa sivuutettu täysin. Ja tätä sotkua valtio joutuu siivoamaan vielä pitkään. Valtiontalouden tarkastusvirasto ja apulaisoikeuskansleri ovat aiemmin nostaneet samat ongelmat esille. Suomi liittyi Euroopan Unioniin vuonna 1995, mutta autoverotuksen EU-periaatteita ei Suomessa ole noudatettu päivääkään.

Lue juttu


Volvo myyty kiinalaisille

Geely on ostanut perinteikkään ruotsalaisen autonvalmistajan. Kaupan seurauksena kiinalainen teknologisesti takapajuinen valmistaja ottaa valtavan loikan. Myyjänä toiminut Ford saa kauppahintana tappiollisesta autovalmistajasta noin 1,4 miljardia euroa. Geely vakuuttaa säilyttävänsä Volvon Ruotsin ja Belgian tehtaat. Se aikoo kuitenkin myös avata uuden tehtaan Kiinaan. Mitenköhän jatkossa käy kun ongelmia alkaa taas ilmaantua? Leikataankohan tuotantoa ja tuotekehitystä Kiinasta vai Euroopan suunnalta...

Lue juttu


Autotehtaat pakottavat Suomen autokauppiaat rakentamaan lasipalatseja

Taloussanomien mukaan autotehtaat ovat käytännössä pakottaneet autoliikkeet investoimaan kalliisiin lasipalatseihin brändin kiillotuksen takia. Maksajana ovat tietysti autokaupan asiakkaat.

Lue juttu


EU:n uudet rengassäädökset pudottavat halparenkaat pois Suomen markkinoilta?

Aamulehden mukaan uudet säädökset ovat niin tiukkoja, että alan johtavillakin valmistajilla on täysi työ renkaiden tuotekehityksessä. Säädökset astuvat voimaan vuonna 2012.

Aamulehden juttu aiheesta


Alfa Romeo Giulietta

Geneven perinteikäs autonäyttely vuosimallia 2010

Geneven autonäyttely 2010 avautuu. Kysessä on näyttelyn juhlavuosi, sillä vuoden 2010 järjestyksessä jo peräti 80. tapahtuma Sveitsissä. Kuvassa yksi näyttelyn helmistä, Alfa Romeo Giulietta, jonka myynti alkaa EU:n alueella toukokuussa.

Suomalaisittain mielenkiintoinen Valmetin 2+2 paikkainen konseptiauto saa ensiesittelynsä näyttelyssä. Kysessä on sähköauto, joka valmistajan ilmoituksen mukaan kulkee jopa 160 km yhdellä latauskerralla. Auto on kehitetty yhteistyössä Fortumin ja Nokian kanssa.


Peugeot RCZ

Peugeot RCZ ja Peugeotin brändiuudistus

Peugeot on vuoden alusta uudistanut brändiään. Oheisen linkin takaa löytyvä video on varsin hienosti toteutettu ja kertoo pikakelauksella Peugeotin historiaa.

Tässä samassa yhteydessä sopiikin mainita, että Peugeot RCZ saapuu pian Suomeen. RCZ on 2+2 paikkainen urheiluauto, jonka moottorivaihtoehtoina on 163 hv diesel sekä 156 hv ja 200 hv THP-suorasuihkutusmoottorit.

New Peugeot-video
Peugeot RCZ esittely
New Peugeot-sivusto


Trafi huolestunut ajoneuvoverouudistuksesta

Henkilöautokantaa verotetaan maaliskuun alusta autojen hiilidioksidipäästöjen mukaan. Uudistetun verotuksen perusteet on selitetty uuden verolipun loppuosassa. Kuluttajien lisäänyneisiin kyselyihin aiheesta on jo varauduttu Trafissa puhelinpalvelun resursseja lisäämällä.

Kauppalehden juttu


Käytettyjä autoja on nyt varastot täynnä

Käytettyjen autojen kauppa on hiipunut. Viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna myynti on laskenut lähes seitsemän prosenttia. Autokauppojen varastoissa on nyt halvempia, vanhempia ja enemmän ajettuja autoja kuin vuosi sitten.

Taloussanomien juttu aiheesta


Spyker

Saab siirtymässä Spykerin omistukseen

General Motors ja Spyker ovat päässeet alustavaan sopimukseen Saabin myynnistä Spykerille. Lopullinen vahvistus kaupalle saataneen helmikuun aikana. GM tulee myös jatkossa olemaan Spykerin kanssa teknologiayhteistyössä, mutta päätäntävalta Saabin tulevaisuusta siirtyy kaupan myötä Spykerille. Uuden ja ennakkotietojen mukaan lupaavalta vaikuttavan Saab 9-5 mallin valmistusta aloitellaan jo Saabin Trollhättanin tehtaalla.


Autokatsastus tulee jatkossa edullisemmaksi?

Autokatsastuksen vapauttaminen oli fiasko. Ilman tehokkaasti toimivia markkinoita alalle pääsi käytännössä syntymään duopoli, jonka seurauksena hinnat nousivat kohtuuttoman nopeasti. Tilanne on kuitenkin viime aikoina hieman kohentunut paikallisesti eri puolella Suomea. Toivottavasti tälle kehitykselle seuraa jatkoa.

Talouselämän juttu aiheesta

Ford Focus

Uusi Ford Focus

Yksi Detroitin autonäyttelyn mielenkiintoisimmista uutuuksista on uudistuva Ford Focus. Auto on malliltaan edeltäjäänsä virtaviivaisempi, kuten kuvasta näkyy, ja se muistuttaa muotokieleltään selvästi aiemmin julkistettuja Fiestaa ja Mondeota. Auto tulee myyntiin alkuvuodesta 2011.

Autorahoitus

Viime vuoden suosituimmat automerkit: Toyota, Volkswagen, Ford, Skoda ja Volvo

Uusia henkilöautoja rekisteröitiin viime vuoden aikana 90 574. Vuoden suosituimmat henkilöautomerkit olivat Toyota, Volkswagen, Ford, Skoda ja Volvo. Näiden viiden merkin osuus kaikista ensirekisteröidyistä henkilöautoista oli 51,3 %.

Lähde: TraFi


Autoja.fi autoblogin arkisto

Seat Exeo

Tuulilasi valitsi: Seat Exeo vuoden auto 2010

Ehk hieman ylltten Tuulilasi valitsi vuoden autoksi Seatin tuoreen Exeo mallin. Mercedeksen uusi E-luokka ja Volkswagen Polo ptyivt tasapisteisiin toiselle sijalle.

Tuulilasin juttu valinnasta
Saab

Saabin tuotanto ajetaan alas

General Motors on pttnyt lopettaa Saabin tuotannon. Neuvottelut merkin myynnist Spykerille on samalla lopetettu. General Motors aikoo jatkossakin tukea Saabin omistajia tarjoamalla varaosia ja tukemalla merkkihuoltoa.

Vaikka Saabin tarina nyt pttyi toistaiseksi, on kuitenkin mahdollista, ett tunnettu ja arvostettu merkki voi tehd joskus tulevaisuudessa viel paluun.


Saab siirtymss Spykerille

Saabin omistaja General Motors on lehtitietojen mukaan tekemss sopimusta, jossa nykyisten automallien Saab 9-3 ja Saab 9-5 oikeudet ja tekniikka siirtyy kiinalaisen BAIC:in omistukseen ja muut osat hollantilaiselle Spyker Carsille.

Kauppalehden juttu aiheesta


Auton ikkunoiden hyrystyminen kuriin

Auton ikkunat hyrystyvt helposti kun lmpmittari on lhell nollaa ja ilma on kostea. Mit ilmille voi sitten tehd? Hesari listasi kahdeksan vinkki hyrystymisen estmiseksi.

Hesarin juttu aiheesta

Saabin valmistus pttyy?

General Motors ptt Saabin jatkosta ensi viikolla. Yhten vaihtoehtona on jopa vlytetty Saabin lakkauttamista. Eri lhteiden mukaan nytt todennkiselt, ett Saabia ostamassa ollut Koenigsegg ei saanut koottua rahoitusta yritysostoa varten.

Kauppalehden juttu aiheesta


Sanifer on ensimmminen suomalainen sarjavalmisteinen shkauto?

Oulussa valmistettava Sanifer on valmis myyntiin kesn menness. Auton hinta on ennakkoarvion mukaan 13000-15000 euron haarukassa. Ennakkotiedot vaikuttavat lupaavilta, mutta kannattaa pit mieless mys kriittiset arviot shkautojen tulevaisuudesta. Esimerkiksi Fiat panostaa tulevaisuudessa energiatehokkaisiin polttomoottoreihin.

Ylen juttu Saniferist
Kauppalehden juttu Fiatin suunnitelmista

Volvo S60

Volvo S60 uudistuu

Uusi Volvo S60 tullaan esittelemn yleislle Geneven autonyttelyss kevll 2010. Auton tuotanto alkaa kesll 2010 Belgiassa.


Suomen ensimminen shkajoneuvotapahtuma kiinnosti yleis

Ensimmist kertaa jrjestetty Electric Motor Show messukeskuksessa onnistui hienosti. Vieraita kvi viikonlopun aikana lhes 10000. Messut on tarkoitus jrjest seuraavan kerran syksyll 2010.

Katso video tst

Autojen ruosteenesto surkeaa?

Jopa aivan uusissa autoissa on vakavia ruosteongelmia. Kannattaakin harkita omaan autoon ruosteenestoksittely. Asian nosti esille Kauppalehti.

Lue juttu tst


Nastarenkaat ovat luultua hydyllisemmt tiestlle?

Nastarenkaista johtuva teiden kuluminen on vhisemp kuin aiemmin. Nastat mys karhentavat jist tien pintaa, mik taas parantaa tien pitoa ja vhent hiekoitustarvetta. Nist ja muista havainnoista kertoo Aamulehti.

Lue juttu tst


Seat Leon FR

Uusi Seat Leon FR ker kehuja

Seat Leon FR tarjoaa rahoille vastinetta jos etsit tehokasta arkikyttn sopivaa autoa. Viimeisimpn mediana Leon FR mallia kehui Iltasanomat. Jutussa hmmstelln erityisesti hintaeroa saman konsernin lhes vastaavaan pakettiin nimelt VW Golf GTI.

Linkki artikkeliin.

Auto pahasti jumissa Kampin suunnalla

Madalletut autot eivt vlttmtt ole paras vaihtoehto Helsingin liikenteess. Esimerkkin oheinen kuva. Hinausauto kvi lopulta pelastamassa juuttuneen auton pulasta.

Katso kuva tst

Autolehtien talvirengastesti 2009

Suurimpien autolehtien tuoreimmat talvirengastestien tulokset on julkaistu. Tekniikan Maailman testin krjess olivat Michelin X-Ice North ja Nokian Hakkapeliitta 7. Tuulilasin testiss krkipariin kuului Nokian Hakkapeliitan lisksi Gislaved Nord Frost 5.


Metallipalkin avulla sstt polttoainetta?

Bio-energisen kentn avulla polttoaineen kulutus kuriin ja autoon lis tehoja? Kuullostaa huuhaalta, mutta Iltalehden testiss vekotin oli saatu toimimaan. Tehoaako se oikeasti, pttele itse...

Lue testi Iltalehdest.
Maahantuojan sivusto aiheesta.


Volkswagen Golf R

Uusi Volkswagen Golf R - kaikkien aikojen tehokkain Golf

Uusi Volkswagen Golf malliston lippulaiva korvaa vanhan R32 mallin. Uudessa Golf R mallissa on tehokas 270 hevosvoimaa tuottava 2-litrainen nelisylinterinen moottori, jonka avulla auto kiihtyy 0-100k m/h 5,7 sekunnissa. Lisvarusteena saatavan DSG vaihteiston avulla aika puristuu viel 5,5 sekuntiin. Golf R on yksi monista Frankfurtin autonyttelyn aikana esiteltvist uutuusmalleista.


GM aikoo myyd Opelin Magnalle

GM on nyt virallisesti ilmoittanut aikeestaan myyd Opelin osake-enemmist Magnalle. GM:n tarkoituksena on jd yhtin osakkaaksi 35% osuudella ja jatkaa yhteistyt Opelin kanssa. Opelin tyntekijiden omistukseen jisi 10% osakekannasta. Lopullista sopimusta ei ole viel allekirjoitettu, mutta kauppa alkaa nytt yh todennkisemmlt.


Think City shkauton valmistus siirtymss Uuteenkaupunkiin

Valmet Automotive ryhtyi rahoittamaan talousvaikeukissa ollutta shkautovalmistaja Think Globalia, Valmet on mys solminut aiesopimuksen Think City autojen valmistamisesta Uudessakaupungissa. Valmetin rahoitus on osa suurempaa kokonaispakettia, jonka avulla Think pelastettiin konkurssin partaalta. Tmn seurauksena amerikkalaisesta akkuvalmistaja Ener1:st on tulossa Think Globalin pomistaja 31 prosentin omistuksella. Ener1 yhtin taustalla ovat pietarilaiset yritysjohtajat Boris ja Mihail Zingarevitsh. Listietoa tst.


Koenigsegg ostaa Saabin

General Motors on myynyt SVT:n mukaan Saabin Koenigsegg Groupille. Samalla osapuolet ovat sopineet yhteistyst autotuotantoon liittyviss asioissa. Sopimuksen edellytyksen on, ett ostaja saa Euroopan Investointipankilta 4,4 miljardin kruunun lainan (hakemus ksitelln 22 syyskuuta). Lisksi edellytyksen on Ruotsin valtion takaus lainalle.


Suomalainen shkauto esitelln Geneven autonyttelyss maaliskuussa 2010

Valmet Automotive on valmistelemassa mielenkiintoista shkist konseptiautohanketta. Kysess olisi 2+2 paikkainen shkauto, jonka ajomatka kertalatauksella on 160 kilometri. Valmet ei kuitenkaan suunnittele omaa shkautomerkki.

Suomeen puuhataan nyt laajemminkin omaa shkautoklusteria. Ty- ja elinkeinoministerille jtetyn mietinnn mukaan sen perustan muodostaisivat nykyisten autojen kokoonpanoteollisuuden kehittyminen, kotimaisen akkuteollisuuden synty sek ohjelmisto-, shkkone- ja tehoelektroniikkateollisuuden kasvun suuntautuminen shkajoneuvoihin. Jos tyryhmn visiot toteutuisivat toimialan liikevaihto olisi vuonna 2020 nykyrahassa 1-2 miljardia euroa ja Suomessa myytvist uusista henkilautoista 25% olisi shkverkosta ladattavia (nist 40% "tysshkautoja").

Mielenkiintoista nhd miten eri osapuolet ovat valmiita siirtymn sanoista tekoihin. Edellytyksi tyryhmn visoihin on, sill Suomesta lytyy runsaasti vahvoja konepaja- ja shkteollisuusyrityksi, jotka halutessaan voisivat alaan panostaa. Mutta saako liiketoiminnasta kannattavaa (ilman veronmaksajien jatkuvaa tukea)?

Ministerin tehtvn on ajaa Suomen kansantalouden etuja, kun taas tyryhmn edustajat ajavat tyns puolesta oman tynajansa etua, niden vlill voi olla ristiriitoja. Eli on trke, ett ministeriss tunnistetaan ne aidosti jrkevt hankeet ja uskalletaan mys suhtautua kriittisesti esitettyihin nkemyksiin. Muutenkin on syyt mietti onko autoteollisuuteen panostaminen todellakin jrkev investointi Suomen valtiolle? Aikooko Valmet tosissaan haastaa esim. Toyotan uuden sukupolven autojen kehittmisess? Suomen mahdollisuus olisi ollut siin, jos shkautotrendiin olisi hertty jo vuosia sitten. Nyt realistisesti mahdollisuuksia on lhinn pienimuotoiseen alihankintaan.

Mietinnst kiinnostuneille lytyy materiaalia tmn linkin takaa.


Nissan Leaf

Nissan Leaf

Nissan on julkistanut uuden shkauton. Auto on ruma, siit ei pst mihinkn, mutta Leaf on selv signaali Nissanilta. Toimitusjohtaja Carlos Ghosn ilmoittikin lanseerauksen yhteydess, ett shkautoilussa on tulevaisuus. Kyse ei siis ole niche-markkinasta, vaan tulevaisuuden valtavirrasta. Ghosn ennusti, ett vuonna 2020 joka kymmenes auto on shkauto.

-istumapaikkoja autosta lytyy 4-5 henkillle
-tehoa on 108hv/80kW, vnt 280Nm
-huippunopeus 140km/h
-auton toimintasde tydell latauksella on vhintn 160km
-80% akkujen kapasiteetista voidaan ladata alle puoleen tuntiin
-suunniteltu tuotantomr on huikeat 200.000 autoa vuodessa (alkaen vuonna 2012)

Listietoa autosta lytyy tst.


Jyvskyln suurajot 2009

Jyvskyln suurajot, virallisesti Neste Oil -ralli, kynnistyi tnn Killerin yleiserikoiskokeella. Katso tst kuvia ensimmisen pivn tunnelmista.


Onnea Audi 100 vuotta

Sata vuotta sitten 16.7.1909 August Horch perusti Zwickauhun autotehtaan. Tehtaan perustamisesta alkoi kehitys, joka johti nykyisen Audi merkin syntyyn vuonna 1985. Audi on nykyn erittin vahvassa vedossa. Vuonna 2008 Audi teki koko historiansa parhaan tuloksen. Merkki on vahvassa myttuulessa mys Suomessa.

Talouselama-lehti kokosi juhlan kunniaksi kuvagallerian Audeista vuosien varrelta. Katso kuvat tst.


Porschen omistus jlleen valtataistelun kohteena

Porsche yritti viel viime vuoden puolella vallata Volkswagenia. Nyt osat ovat vaihtuneet. Volkswagen on tehnyt tarjouksen noin puolesta Porschen osakekannasta. Valtataistelua kydn Porschen kahden omistajasuvun Piechin ja Porschen perheiden sek mys Volkswagenia hallitsevan Ala-Saksin osavaltion vlill. Saa nhd kuka tmn valtataistelun voittaa.


Auto Saksasta tai Virosta? Vai pitisik hakea kytetty auto Ruotsista?

Jos Baltian talouskriisi viel pahenee, saattaa Viron kruunu devalvoitua (Baltian maiden valuutat on sidottu kiintell kurssilla euroon). Tmn seurauksena eteln automarkkinat olisivat erittin houkuttelevat. Ne ovat varsin hyvt jo nyt taloustaantuman takia.

Ruotsi tarjoaa mys hyvi ostosmahdollisuuksia. Eurolla saa jo tll hetkell lhes 11 kruunua, joten euron ostovoima on mys Ruotsissa erittin hyv. Lisksi Baltian alueen mahdolliset devalvaatiot tulevat edelleen nkymn Ruotsin kruunussa siklisten pankkien laajojen Baltian luototuksien (ja niit mahdollisesti seuraavien luottotappioiden) takia.

Saksan houkuttelevuus on hieman laskenut aiemmasta, mutta monia saksalaisia autoja saa yh Suomen hintoja edullisemmin. Irtoisiko esimerkiksi vanha BMW Z3 halvalla Saksasta? Katsotaanpa. Suomessa vuoden 1999 hieman yli 100t ajettu BMW Z3 1.9i maksaa noin 17000. Saksasta haettuna vastaavan ostohinta on noin 8000 ja autovero 3000.

Tullin taulukoita sovelletuista verotusarvoista
Autoliiton neuvot auton ostamiseen Ruotsista


Ford Fiesta

Ford Mondeo ja Ford Fiesta testivoittajina

Ford on nyt myttuulessa suomelaisten alan lehtien testeiss. Uusimman Tekniikan maailman viisiovisten pikkuautojen testin voitti (jaetusti) Ford Fiesta. Tuulilasi keskihintaluokan diesel-autojen testin voitti puolestaan Ford Mondeo. Tuulilasi oli jo aiemmin valinnut Fiestan vuoden autoksi Suomessa 2009.


Tullin pjohtajan ehdotus: Autovero poistettava

Tullin pjohtaja ehdotti Huomenta Suomi-ohjelmassa autoveron poistamista. Vajaus valtion tuloissa kompensoitaisiin kyttmaksuilla ja polttonesteen verotuksella. Ehdotus sai hyvn vastaanoton ainakin netiss, sill Ilta-Sanomien verkkokyselyn mukaan 73% vastaajista kannattaa ehdotusta (ni annettu tuolloin 12140).


VW Golf GTI

Volkswagen Golf GTI uusi sukupolvi

Ensimminen Golf GTI esiteltiin jo vuonna 1976. Menestys on jatkunut nihin piviin asti ja VW tuokin uuden kuudennen sukupolven mallin Suomeen loppukevst.


Alfa MiTo

Alfa Romeo MiTo vihdoin Suomessa

Alfa MiTo on nyt virallisesti rantautunut Suomeen. Nyttv ja hyvin varusteltu auto on odotettu lis tklisille markkinoille. Hinta on siedettv, sill MiTon alkaen hinta on 16990.


Kesrenkaiden aika

Nopeimmat ovat jo vaihtaneet kesrenkaat, mutta renkaiden vaihdon huippu on vasta lhestymss. Perinteisesti huippu ajoittuu heti psiisen jlkeiseen aikaan. Nastarenkailla saa ajaa toista psiispiv seuraavaan maanantaihin asti. Laki kuitenkin mahdollistaa ajamisen mys niden aikojen ulkopuolella kun keliolosuhteet niin vaativat.

Sopivan rengasvalinnan kanssa tuskailevien kannattaa tutustua alan lehtien tekemiin uusimpiin testeihin. Esimerkiksi Tekniikan Maailman ksrengastestin (nopeusluokka H) kolme parasta olivat Continental ContiPremiumContact, Goodyear OptiGrip ja Nokian Hakka H. AutoBildin testiss (nopeusluokka V) puolestaan prjsivt Bridgestone Turanza, Continental ContiPremiumContact ja Hankook Ventus Prime.


Skoda Octavia

Maaliskuussa eniten rekisterityj henkilautoja top 10

1.SKODA OCTAVIA
2.VOLKSWAGEN GOLF
3.TOYOTA AVENSIS
4.TOYOTA COROLLA
5.VOLKSWAGEN PASSAT
6.FORD FOCUS
7.VOLVO V50
8.KIA CEED
9.VOLKSWAGEN POLO
10.NISSAN QASHQAI


Turhien vikakoodien kuittaus

rsytk autosi ilmoittamat turhat vikakoodit tai huoltoilmoitukset? Kannattaa harkita oman laitteiston hankkimista, sstt hetkess selv rahaa.

Autotarvikeliikkeet tarjoavat tll hetkell jo varsin kattavan valikoiman laitteita vikakoodien lukemiseen ja poistoon. Eli nyt voit helposti poistaa rsyttvn vikakoodin ilman kallista merkkikorjaamolla kynti. Samoin liikkeist lytyy mys huoltovlin kuittaajia autonsa itse huoltaville.


VW Polo

Autokauppaa Saksassa

Saksalaiset ovat taas innostuneet autonostosta. Syyn on hallituksen myntm kierrtyspalkkio "abwrackprmie", jonka seurauksena vhintn yhdeksn vuotta vanhan autonsa romuttava saa 2500 bonuksen uuden auton ostoon. Bonus on osa Saksan valtion elvytyspakettia, johon on varattu vuoden loppuun kytettvksi 1,5 miljardia euroa. Eli summa jolla tuetaan noin 600000 uuden auton hankkimista. Ja kauppa on kynyt. Jopa niin hyvin, ett rahat jo nyt melkein kulutettu loppuun. Eli Saksan autoteollisuus on nyt saanut mukavan piristysruiskeen? Ei todellakaan. Uudet pienet ja keskikokoiset vhpstiset saksalaisautot loppuivat pian tuotannon alasajaon seurauksena kaupoista. Nyt kun olisi ollut kysynt, niin tarjontaa ei sitten riittnytkn kaikille. Potin korjasivat mm. Toyota, Hyundai, Suzuki ja Mitsubishi, merkit joiden myynti moninkertaistui Saksassa alkuvuonna. Kuvassa on muuten uusi hiljattain esitelty Volkswagen Polo, joka on tulossa myyntiin tulevana kesn.


Alfa Romeo MiTo:n hintatietoa

Alfa Romeo MiTo 1.4:n hinnaksi on Suomessa ennakkotietojen mukaan tulossa 16990. Saksassa vastaavan mallin lhthinta on 14290 ja Italiassa 13300, joten tll kertaa hinnoittelu vaikuttaa jo oikean suuntaiselta, toisin kuin esim. Fiat 500 mallin kohdalla (kuten aiemmassa blogikirjoituksessa jouduin toteamaan).

Alfa MiTo GTA

Alfa Romeo MiTo GTA ensiesittelyss

Alfan perinteiks GTA (Gran Turismo Alleggerito) sarja on saamassa jatkoa. Ensitietojen mukaan Alfa esittelelee tulevassa Geneven autonyttelyss MiTo mallin GTA version. Kyseess on vasta ns. konseptiauto, joten ei ole mitn takeita siit, ett tm malli tulisi joskus myyntiin. Mielenkiintoinen yksityiskohta on auton takaosan muotoilu. Pakoputket on nimittin sijoitettu hieman poikkeuksellisella tavalla.

Konepellin alta lytyy Fiat-konsernin uutuus, tehokas 240hv turbomoottori. Autoa on kevennetty perusmallista, joten ainakin kiihtyvyyden pitsi olla kohdallaan.


Toyota

Toyota edelleen Suomen suosituin automerkki

Vuoden 2008 rekisterintitilasto osoittaa, ett Toyota jatkaa Suomen suosituimpana henkilautomerkkin. Lhimmist uhkaajista eniten etumatkaa ovat suhteellisesti kuroneet Skoda ja VW.

Ostetuimpien henkilautojen Top 5 2008:

1. Toyota
2. Volkswagen
3. Ford
4. Volvo
5. Skoda

Lhde: Autoalan tiedotuskeskus


Ford Focus RS

Uusi Ford Focus RS

Ford Focus malliston huippu, Focus RS (=Rally Sport), tulee myyntiin kuuden vuoden tauon jlkeen kevll 2009. Focus RS erottuu perusmalleista teholla, varustelulla ja agressiivisella ulkonlln. Vrivaihtoehtoina on tarjolla Performance Blue, Ultimate Green ja Frozen White.

Konepellin alta lytyy 2.5 litrainen turboahdettu Duratec, joka on tuttu Focus ST mallista. Tosin koneen viritysastetta on nostettu siten, ett ST:n jo sinns mukavasta 225 hevosvoimasta on tehot nostettu 300 hevosvoimaan. Vnt lytyy hulppeat 440 Nm. Nill tehoilla 0-100 km/h taittuu alle kuuden sekunnin ja huippunopeutta lytyy 260 km/h. Vaihteita on tarjolla kuusi. Auton lhthinta tulee Brittien saarilla olemaan 27000, Suomessa hinta lienee jlleen kerran "hieman" enemmn.

Autoja.fi j mielenkiinnolla odottamaan Focus RS:n koeajoa.


VW

Autoteollisuus kriisiss

Autokauppa on selvsti hiljentynyt. Esimerkiksi Fordin myynti tn vuonna on laskenut jo 18%. Fordin kohdalla myynnin lasku on ollut suurempaa Yhdysvalloissa kun Euroopassa. Saksassa lokakuun myynti putosi Volkswagenilla 5% ja BMW:ll 8%.

Vhentyneen myynnin johdosta Honda vhent Civicin tuotantoa noin 10%. Seat leikkaa tuotantoaan 5%. Nissan pysytt Sunderlandin tehtaan tuotannon kahdeksi viikoksi, koska Micran ja Noten myynti on heikentynyt. Samoin Audi pysytt tuotannon Unkarin tehtaallaan neljksi viikoksi.

Amerikkalaisen autoteollisuuden kolme suurta, eli Ford, General Motors ja Chrysler odottavat nyt valtion apua. Ilman apua niit odottaa todennkisesti konkurssi seuraavan kuukauden sisll kteisvarojen loppuessa.


Opel Insignia

Opel Insignia - vuoden auto 2009

Opel voitti niukasti vain yhdell nell uuden Ford Fiestan. Palkinnon jakoi 59 jsenest koostuva, alan lehdist edustava tuomaristo. Kolmanneksi nestyksess tuli Volkswagen Golf, neljnneksi Citroen C5 ja viidenneksi Alfa Romeo MiTo.


VW Scirocco

Volkswagen Scirocco

Volkswagenin uusi sportcoup on kernnyt laajalti kehuja. Suomessa tarjolla on 2.0 ja 1.4 litraiset koneet. Ensin mainittu tarjoaa 200hv ja jlkimminen 160hv. Lisksi vaihtoehtona on 2.0 TDi. Hinnat alkaen 29950. Saksassa vastaavan hinta 23300.

Jos Scirocco kiinnostaa, ehdit viel koeajolle Suomea kiertvlle VW Demo Tourille.

Linkki mainosvideoon

Islannista lytyy nyt halpoja autoja

Kruunuissa hinnoitellut autot ovat halpoja ulkomaisille ostajille. Paikalliset kauppiaat jrjestvt ostajalle mys rahdin manner-Eurooppaan.

Linkki juttuun


Seat Exeo

Seat laajentaa mallistoa Exeo nimisell uutuudella

Seat Exeo on vuoden 2009 puolella markkinoille tuleva mielenkiintoinen sedan, joka perustuu samaan VAG-konsernin aihioon, jonka pohjalta edellisen sukupolven Audi A4 on tehty. Eli kyseess on tietyll tapaa face lift:in kokenut ja Seatiksi muutettu A4. Audi A4 Avantin koriin perustuva farmarimalli on mys tulossa. Vaikka Audin omistajia tm tieto tuskin ilahduttaa, niin lhtkohdat tlle Exeo:lle ovat lupaavat. Tulee varmasti olemaan autonostajia, jotka joutuvat miettimn ostaako pari vuotta vanha A4 vai uusi Exeo. Valinnan ei luulisi olevan kovin vaikeaa, ainakin jos katsotaan faktoja.

Lanseerausmallin konehuoneesta lytyy 2.0 TSI mylly, josta irtoaa 200hv, mutta muitakin vaihtoehtoja on luvassa, mys dieselin. Exeon Suomen lanseerauksesta ei ole viel tarkkaa tietoa, mutta auton odotetaan tulevan myyntiin kevll.

Linkki viralliselle Exeo sivustolle

Kytettyjen autojen hinnoittelussa selkeit eroja alueellisesti

Taloussanomat on vertaillut kytetyist autoista saatavia hyvityshintoja. Jutun mukaan autosta hyvitetn etelisess Suomessa kehnommin kun muualla maassa. Hyvin autonvaihtokeskuksina mainitaan mm. Pori, Seinjoki, Vaasa, Jyvskyl ja Joensuu.

Linkki juttuun

Autokaupalle vauhtia rahoitustarjouksilla

Autokauppa vet nyt huonosti. Myynnin vauhdittamiseksi kauppiaat tarjoavat autorahoitusta alhisella korolla. Vauhdittamiselle onkin nyt tarvetta, elokuussa autoja rekisteritiin lhes 15 prosenttia vhemmn kun viime vuonna vastaavaan aikaan.

Linkki juttuun

Tekniikan maailman talvirengastesti julkaistu

Tekniikan maailman perinteinen talvirengastesti vertaili yhdeksn kitka- ja nastarengasta. Kattavan ja perusteellisen testin lopputulos ei yllttnyt. Parhaan nastarenkaiden yleisarvosanan sai Nokian Hakkapeliitta 5.

Linkki juttuun

Uusi Mini Cooper testiss

Iltalehden koeajaja innostui uudesta Mini Cooperista. Hauskan oloinen auto nostalgiaa kaipaaville.

Linkki videoon


Kuvia uudesta "pikku-Saabista"

Saab 9-X Air on mielenkiintoinen hybridimoottorilla prrv konseptiauto. Saabin onkin jo aika uudistua ja tuoda pitkst aikaa uusi pienemmn kokoluokan auto markkinoille.

Linkki kuviin


Porsche valtasi Volkswagenin

Porsche on ostanut noin 35% osuuden Volkkarin osakkeista, joka käytännössä riittää autojätin hallintaan. Osto vaatii vielä EU:n kilpailuviranomaisten hyväksynnän.

Linkki uutiseen

Ford Ka

Pienemmt autot kyvt nyt kaupaksi

Tila-autojen kysynt on romahtanut, nyt kaupaksi kyvt pienemmt autot. Uusi Ford Ka saattaakin olla vuoden 2009 todellinen ylltysmyyntimenestys. Ennakkotiedot autosta ovat olleet todella lupaavia. Auton hinta/laatu-suhde vaikuttaa lupaavalta. Fordilla meneekin tll hetkell mukavasti Euroopan markkinoilla, USA:ssa tilanne onkin sitten aivan toinen...

Linkki uutiseen
Toyota Avensis

Uusi Toyota Avensis

Toyota on julkistanut ensimmisen virallisen kuvan uudesta Toyota Avensiksesta.


Renkaat tehotarkkailussa

Poliisi järjestää syyskuun ensimmäisellä viikolla rengasratsian yhteistyösssä Autorengasliiton ja Liikenneturvan kanssa. Renkaiden tarkastuksen lisäksi autoilijoille jaetaan renkaita koskevaa tietoa.
Lisätietoa

Autoverouudistuksen teho hävinnyt

Autoverouudistuksen vauhdittama automyynti on jo saavuttanut huippunsa ja nyt myynti on kääntymässä laskuun. Ne autot jotka myydään ovat yhä enemmän vähäpäästöisiä pienemmän kokoluokan autoja.

Linkki uutiseen


Saksasta haetaan edelleen autoja ahkerasti

Taloussanomat kertoo ettei vuodenvaihteen veromuutos juuri vaikuttanut autojen tuontimääriin Saksasta.

Lue lisää


Katalysaattorit ovat varkaiden suosiossa maailmalla

Kohonneet metallien hinnat maailmalla ovat johtaneet siihen, ett innokkaimmat varkaat ovat vieneet autoista katalysaattoreja. Katalysaattorit sisltvt mm. platinaa. Suomessa ei viel ole julkisuudessa esiintynyt vastaavia tapauksia.

Listietoa englanniksi tst


Ford Fiesta

Rally Expo 2008

Jos olet Jyvskyln suunnalla, kannattaa kyd RallyExpo-tapahtumassa. Esill on mm. uusi Ford Fiesta (ensimmist kertaa Suomessa). Lisksi ennakkoesittelyss on Suzukin hauska uutuus, Suzuki Splash.

Listietoa tst


Fiat 500

Fiat 500 katukuvassa

Uudet pikku Fiatit alkavat nky katukuvassa yh enemmn. Eik ihme, Fiat kun on onnistunut ajoituksessaan hyvin. Juuri tmn tyyppiselle pienelle vhpstiselle autolle on nyt kysynt. Kntpuoli on tietenkin kovasta kysynnst johtuva pitk toimitusaika.

Suurempi ongelma on kuitenkin hinta, sill alkaen hinta Italiassa on 10500, Virossa 10550, Espanjassa 10790, Saksassa 10900 ja Suomessa 16500 euroa. Kohtuullista? Eip taida olla. Nyt Suomen tuore autoverolainsdnt tukee juuri nit pienipstisi autoja, mutta hinnassa se ei ny. Maahantuoja on eponnistunut tysin hintaneuvotteluissa italialaisten kanssa?


Seat Leon

Saab 9-3 150 vs. Seat Leon FR 200 vs. Peugeot 308 THP 175

Hauskan oloinen uutuus tm Peugeot. Varmaan ihan ptev peli, mutta ihmeellinen hinnoittelu pist silmn. Jos olisin ostamassa uutta autoa kolmenkympin hintaluokasta, niin parempiakin vaihtoehtoja lytyisi. Ensimmisen tuli mieleen Saab 9-3, joka on mys hieman tilavampi auto, sek Seat Leon FR, joka taas on Peugeotia urheilullisempi. Tss hieman vertailua mallien kesken:

Hinta: 30900/29790/30190
Korin mitat (pituus, levys, korkeus): 4647x1760x1460/4323x1768x1458/4276x1815x1498
Kiihtyvyys 0-100km/h: 9,5/7,3/8,3
Vnt (Nm) 240/280/240
Kulutus, yhdistetty: 7,7/7,9/7,6 l/100km
C02-pstt: 183/190/180
Kuvassa Seat Leon Cupra


Suosituimmat automerkit

Uusien autojen myyntitilasto kertoo selv kielt: Keskuussa eniten henkilautojen ensirekisterintej Suomessa kersivt: Toyota, VW, Volvo, Ford ja Skoda. Lhde:AKE.


Subaru loikkaa

Innokas amatrikuvaaja on onnistunut nappaamaan hyvn otoksen Subaru WRC:n loikasta.

Videoon tst


Uusi Renault Twingo

Renault Twingo on uudistunut edukseen, tosin auton ulkonk on edelleen lhes yht kammottava kun ennen. Suorituskyky ylltt, esim. kiihtyvyys 0-100 on 12s. Kyseess on kuitenkin auto, joka maksaa noin alle 11.000 (karvalakkiversio). Twingo kilpailee ostajista lhinn saman hintaluokan mm. uuden Ford Ka:n, Chevrolet Kalosin ja Kia Rion kanssa.

Iltasanomien koeajo


Alfa MiTo

Alfa Romeo Mi.To eli pikku-Alfa

Uusi pikku Alfa pohjautuu Fiat Grande Puntoon. MiTossa on mys selvsti lainattu piirteita Alfa 8C:st. Hauska nhd mihin hintaan tm Alfa lhtee kaupasta kun se saapuu Suomeen, nimittin Italissa lhthinnaksi on kaavailtu 15000 euroa.

Virallinen Alfa MiTo sivusto


Uusi Seat Ibiza 2008 koeajossa

Uusi Seat Ibiza sai hyvn arvion Iltasanomien koeajossa. Auto on saatavana Suomessa elokuusta alkaen aluksi 5-ovisena. Vasta 3-ovisen mallin myt voidaan odottaa mys ECOmotive, FR ja Cupra malleja. Britannissa perusmallin lhthinnaksi on arvioitu n.11000. Saa nhd paljonko hinta tulee olemaan Suomessa.

Iltasanomien juttu, katso mys video Uusi trendikkn valkoinen Ibiza erikoisvanteilla


Autopaparazzit

Iltalehden juttu kertoo autojen salakuvaajista. Jutussa kerrotaan mys VW:n ja BMW:n testaamisesta Suomessa.

Iltalehti kertoo taustat


Uusi Seat Ibiza on julkistettu

Luc Donckerwolke on onnistunut suunnitelussa kohtuullisen hyvin, mutta vaikka kori muuttuukin kokonaan uuteen eivt kaikki muutokset ole parempaan suuntaan. Siin miss sivuprofiilin uusi virtaviivainen muotoilu on askel eteenpin, niin auton takaosan vaisu muotoilu ihmetytt. Etenkin takavalot nytt todella vaisuilta. Nin tuoreeseen malliin olisi kannattanut harkita ledivaloja jo vakiona.

Auto Expressin juttu


Subaru Impreza STi testiss

Fifht Gearin Tiff Needell antaa Subarun uutuudelle kyyti ja kritiikki.

Tiff vauhdissa...


Uusi Fiesta RS

Uutta Fiestaa ei olla saatu viel edes myyntiin kun huhut sen RS mallista levivt maailmalla

Auto Expressin juttu


Smart Helsingiss vitosella

Mielenkiintoinen ulkomailta tuotu idea mainosrahoitteisesta vuokra-autosta Helsinkiin. Saa nhd tuleeko toiminnasta kannattavaa.

O2 Median sivulle


Mazda 2

Mazda 2

Mazda 2 on hauska uutuus. Sen ohjaus on hyv. Erityisesti voisin mainita sen, ett ohjaus palauttaa erittin hyvin. Vaihdekeppi on sijoitettu hieman outoon paikkaan, hieman normaalia edemms, siihen tottuu kuitenkin nopeasti. Mazda 2 on miellyttvn hiljainen. Se on mys yllttvn tilava sislt. Tehokasta tilankytt Mazdalta, toisin tavaratila on pieni, vaikka vertikaalisesti tilaa on tarjolla kohtuullisesti. Moottori vnt tehoisekseen ihan mainiosti, mikn tehoihme se ei kuitenkaan ole.

Oheisen linkin takaa lytyy Mazdan hinnoittelu Virossa. Verratkaapa kotimaiseen. Veronmuutoksen mythn verottaja suosii vhpstisi autoja. Mazda on sit, mutta nkyyk se hinnassa? Nyt on tainnut kyd niin, ett joko tehdashinta on korkea tai maahantuoja on innostunut hydyntmn tilannetta edukseen.

Mazdan hinnat Virossa Iltasanomien arvio Mazdasta


Fiat Bravo

Fiatin uusi Bravo on otettu hyvin vastaan Suomessa. Aika nytt miten malli toimii Suomen vaativissa olosuhteissa. Erityisen mielenkiintoinen auto mallistossa on Fiat Bravo 1.4 150 T-Jet Turbo Sport.

Tuulilasin kommentit | Iltalehden video koeajosta | Nelosen Start:in kommentit


Ford Ka

Uusi Ford KA Bond leffaan Guantum of Solace?

Huhujen (ja oheisen promovideon) mukaan uusi KA tulee esiintymn uudessa Bond leffassa Quantum of Solace.

KA on esill videon loppupuolella

Diplomaattien parkkisakot - Ylimielist porukkaa?

Diplomaattipassin omaavat henkilt jatkavat "sikailua" Helsingin keskustassa, kuten Iltalehti on pannut merkille. Jutusta muuten ky ilmi, ett New Yorkin mallin mukainen sakkojen "pakkoperint" olisi mahdollista jos tahtoa vaan lytyisi. Mutta olisihan se kovin hankalaa. Jatketaan vaan kuten thnkin asti, sill muutoshan tarkoittaisi sit, ett jonkun tytyisi vaivautua tekemn asialle aktiivisesti jotain. Taitaa olla liikaa vaadittu?

Juttulhde MTV3

Sakkonsa maksamatta jttneiden maiden top5:
Venj
Slovakia
Kreikka
Liettua
Turkki
Tilastolhde MTV3 nettisivut


Fiat 500

BMW onnistui takavuosina Minin uuslanseerauksessa hyvin ja nyt Fiat konserni kytt samaa kikkaa lanseeraamalla uudestaan kulttimaineessa olevan "pikku Fiatin", eli Fiat 500 mallin.

Huvittavinta tss uudessa ja ihmellisess Fiat 500:ssa on se, ett kysess on vanhan Fiat Pandan alustalle rakennuttu perusauto. Se vaan tarjoillaan ostajille npprst muotoillussa kuoressa. Auto korea kuin karamelli. Ajatuksena lienee ollut nostalgiaintoiseten lisksi etenkin nuorten naisasiakkaiden houkuttelu ostoksille. Fiatilla ilmeisesti lasketaan, ett retrohengess ihmiset ovat valmiita maksamaan "viissatasestaan" extraa. Eli pinvastoin kuin Mini ja Fiat 500 alunperin, nm uutuudet eivt sijoitu siihen halvimpaan hintaluokkaan. Tmn hetkisen hinnaston mukaan Fiat 500 alkaen hinta on 16500 ja Minin 20800. Onkin mielenkiintoista nhd miten uusi Ford Ka tullaan hinnoitelemaan. Onhan uusi Ford Ka Fiat 500 mallin sisarversio (kuten oheisesta linkist voi todeta).

Ford Ka ja Fiat 500 ovat sisarmalleja
Fiat 500 valittiin vuoden autoksi
Tuulilasin arvio Fiat 500 mallista


Hengenlht lhell Monte Carlo rallissa

Video tilanteesta tss

Honda Civic koeajo

Kvin testaamassa uutta Civici ja tytyy sanoa, ett vaikka auto oli ok niin odotuksia se ei vastannut. Miksi? Koeajoon sain Civicin Sport mallin 1.8 koneella. Ensimminen havainto oli moottorin yllttv laiskuus, etenkin alammilla kierroksilla. Tmnhn pitisi olla auto joka kiihtyy 0-100km/h 8.9 sekunnissa! Ja kyllhn autosta saa tehoja revitty, mutta kierrosten kanssa saa olla tarkkana, nimittin vasta 4000 kierroksesta ylspin alkaa vnt lytymn. Auto ei siis nimestn huolimatta ole kovin urheilullinen. Civicin (ainakin Sport-mallin) alusta on miellyttvn vakaa ja auto kyttytyykin tasapainoisesti. Renkaista kantautuu ikvsti melua, arkikyttn auton ostajan kannattaa harkita jotain muuta kun koeajoautossa olleita 225/45 R17 renkaita.

Civicin kojelauta on sekava. Eniten siin rsytt digitaalinen nopeusmittari, joka nytt mit sattuu. Autoon on kovasti yritetty saada furistista henke tllisill yksityiskohdilla, jotka ovat epkytnnllisi. Itselleni ainakin nopeusmittari sijoituu juuri siihen kohtaa kojelaudasta joka normaaliajoasennossa on ohjauspyrn takana. Nopeuslukemaa saa sitten kurkkia ratin raunan yli tai ali. Rattia en tmn takia stnyt huonompaan asentoon. Auton ovi on muotoiltu siten, ett ksivartta siin on turha kuvitella lepuuttavansa. Lisksi jalkatila ohjaamossa jtt toivomisen varaa. Tavaratilaa autossa on mukavasti.


Ferrari Enzo & McLaren F1

Esittelyss Ferrari Enzo ja McLaren F1

Fifth Gearin koeajo

Ford Verve

Ford Verve nimell (ainakin tll hetkell) kulkeva Fordin uutuus on esitelty lehdistlle kahdesti. Frankfurtissa kolmiovisena ja Detroitissa viisiovisena. Ford ei ole viel julkistanut tuleeko se lanseeraamaan uutuuden Fiestan vai Verven nimell. Jo nyt on kuitenkin selv, ett muutos nykyiseen Fiestaan tulee olemaan huomattava.

The Sun testasi taannoin vanhan korimallin Fiesta ST:n
Fiesta ST mk6


Design by Daves Designs UK - Content © Autoja.fi
Autoja.fi

Tervetuloa!

Autoja.fi on aktiivisesti automaailman ilmiit seuraava autoblogi, joka pivittyy snnllisesti.

Tarjoamme kyttsi uusinta tietoa automaailmasta, autouutisia, huhuja, kuvia, arvioita ja koeajoja. Asioita jotka kiinnostavat suomalaista autoilijaa. Tarvittaessa asioita voidaan ksitell krjekksti. Se kuuluu tmn blogin tyyliin...