Autorahoitus ja autolaina


Seat Exeo

Autorahoitusta kannattaa miettiä tarkkaan

Autorahoitus on nyt suosiossa. Poikkeuksellisen matala korkotaso on innostanut kuluttajia ja yrityksiä solmimaan edullisia autorahoitussopimuksia. Alhaisesta korkotasosta huolimatta kannattaa säästää ainakin autoon tarvittava käsiraha. Sopiva käsiraha on tyypillisesti n. 20-30€ auton hinnasta.


Voit saada jopa 6 000 € lainaa SAV-Rahoitukselta käytettyä autoa vastaan.

Hae lainaa omistamaasi henkilöautoa vastaan SAV-Rahoitukselta

Mahdollisia rahoituslähteitä on useita esim. autoliikkeiden omarahoitusyhtiö, pankin autorahoitus, autorahoitukseen erikoistunut autorahoitusyritys tai pikalainayritys.

Kannattaa valita sopiva rahoitusyhtiö tarkkaan ja vertailla tarjouksia sekä muistaa tinkiä. Huomio myös oheiskulut ja mauista, että taloudellinen tilanteesi saattaa muuttua. Tähän kannattaa varautua mitoittamalla lainan kuukausierät oman talouden mukaan. Huomioi myös, että autorahoituksessa lainan viimeinen erä saattaa olla huomattavasti muita suurempi.

Muutama vuosi on sopiva sopimusajan pituus. Jos joudut venyttäämään osamaksuja useita vuosia eteenpäin, on se yleensä merkki liian kalliista autosta.

Osta auto johon sinulla on oikeasti varaa. Tarvittaessa autokaupan voi usein sopimusehtojen mukaisesti myös purkaa, mutta tällöin joudut maksamaan huomattavan sopimussakon. Lyhyempiin autorahoitustarpeisiin ja pienemmille summille kannattaa myös harkita pikavipin tai pienlainan ottamista.

Älä ota autolainaa liikaa, mutta jos kuitenkin ajaudut maksuvaikeuksiin, niin vältä viimeiseen saakka auton ulosmittausta ja muita pakkokeinoja. Älä maksa velkaa uudella velalla, ajaudut vaan pahempaan velkakierteeseen.

Pyri ensin neuvottelemaan rahoitusliikkeen kanssa uusi maksusuunnitelma. Jos kutenkin joudut ulosottoon, niin älä missään tapauksessa passivoidu vaan hae apua esimerkiksi paikkakuntasi velkaneuvonnasta. Veloista selviämiseen saattaa auttaa ns. sosiaalinen luotto.


Design by Daves Designs UK - Content © Autoja.fi
Autoja.fi

Tervetuloa!

Autoja.fi on aktiivisesti automaailman ilmiöitä seuraava autoblogi, joka päivittyy säännöllisesti.