Autovakuutus


Seat Exeo

Autovakuutus eli liikennevakuutus

Tutki vaihtoehtoja, vertaile hintoja & kilpailuta

Eri vakuutusyhtiöillä on valikoima erilaisia autovakuutuksia. Kannattaa varata hetki aikaa ja tutustua niiden ehtoihin, jotta löydät itsellesi sopivan vaihtoehdon. Autovakuutus koostuu kahdesta eri osasta.

Liikennevakuutus on pakollinen kaikille autoille (ja muille moottoriajoneuvoille) jotka ovat käytössä. Liikennevakuutus on otettava kun ajoneuvon omistaja vaihtuu, auton haltijan vaihtuessa (vaikka omistaja pysyisi samana) ja kun rekisteriin lisätään omistajan lisäksi myös haltija. Vakuutus tulee ottaa heti. Liikennevakuutus kattaa henkilövahingot ja toisen omaisuudelle aiheutuneet vahingot.

Pakollisen liikennevakuutuksen lisäksi on hyvä ottaa vapaaehtoinen autovakuutus. Vapaaehtoinen autovakuutus eli ns. kaskovakuutus. Autokasko kattaa myös muita vahinkoja valintasi mukaan.

Autovakuutuksia tarjoavat Suomessa esimerkiksi If, Pohjola ja Tapiola. Nillä on erilainen vakuutusvalikoima. Tyypillisesti voit valita itsellesi sopivan vakuutusyhdistelmän, jossa voi olla valintasi mukaan esimerkiksi kolarivakuutus, oikeustarvavakuutus, palovakuutus, varkausvakuutus, hirvivakuutus ja ilkivaltavakuutus.

Vertaile vakuutusvaihtoehdot huolella. Huomio vakuutuksen todellinen omavastuu. Koska korvattvat vahingot aiheuttavat bonusten laskun, joskus todellinen omavastuu voi olla yllättävän korkea kun korvausten hakeminen vakuutusyhtiöltä ei kannata, koska menettäisit bonukset. Muista siis huomioda aina vakuutuksen todellinen omavastuu.


Design by Daves Designs UK - Content © Autoja.fi
Autoja.fi

Tervetuloa!

Autoja.fi on aktiivisesti automaailman ilmiöitä seuraava autoblogi, joka päivittyy säännöllisesti.


Tarjoamme käyttöösi uusinta tietoa automaailmasta, autouutisia, huhuja, kuvia, arvioita ja koeajoja. Asioita jotka kiinnostavat suomalaista autoilijaa. Tarvittaessa asioita voidaan käsitellä kärjekkäästi. Se kuuluu tämän blogin tyyliin...