Autoja.fi rengasmerkintä infoa


Seat Exeo

Rengasmerkinnät

Rengasmerkinnät koostuvat kolmesta osasta. Esim. 195/55R15 tarkoittaa renkaan olevan 195 millimetriä leveä, korkeuden suhdetta renkaan leveyteen, joka on 55%, ja loppuosan R tarkoittaa rengastyyppiä (tässä tapauksessa rengas on vyörengas, englanniksi "radial"), lukema 15 viittaa vanteen halkaisijaan, joka on 15". Löydät autosi rekisteröintitodistuksesta asennettavaksi sopivien renkaiden merkinnät.

Katso huikea rengastarjous!

Renkaista löytyy myös ns. DOT-merkintä. Se paljastaa kuinka vanhat renkaat ovat. Esimerkiksi DOT-merkintä 1215 tarkoittaa viikolla 12 vuonna 2015 valmistettua rengasta.

Yleensä renkaan tekninen käyttöikä (eli kokonaisikä DOT-merkinnän ilmoittamasta valmistusajankohdasta) on maksimissaan kymmenen vuotta ja käyttöikä (eli käytön aloituksesta laskettava ikä) on kuusi vuotta.

Talvirengaspakko

Suomen lain mukaan talvirenkaat on oltava 1.12-28.2. Nastarenkailla saa ajaa aikavälillä 1.11.-31.3. tai toista pääsiäispäivää seuraavaan maanantaihin saakka. Laki mahdollistaa talvirenkailla ajamisen näiden mainittujen aikojen ulkopuolella kun keliolosuhteet sitä vaativat.


Design by Daves Designs UK - Content © Autoja.fi
Autoja.fi

Tervetuloa!

Autoja.fi on aktiivisesti automaailman ilmiöitä seuraava autoblogi, joka päivittyy säännöllisesti.


Tarjoamme käyttöösi uusinta tietoa automaailmasta, autouutisia, huhuja, kuvia, arvioita ja koeajoja. Asioita jotka kiinnostavat suomalaista autoilijaa. Tarvittaessa asioita voidaan käsitellä kärjekkäästi. Se kuuluu tämän blogin tyyliin...