Autoja.fi talvirengas infoa


Seat Exeo

Talvirengas

Talvirengas.com tarjoaa hyödyllistä tietoa talvirenkaiden maailmasta. Renkaat on syytä valita huolella, etenkin Suomen haastavissa olosuhteissa. Tämä siksi, että autonrenkaat ovat tietenkin auton ainoa kontaktipinta tiehen. Laadukas rengas onkin auton tärkeimpiä turvavarusteita.

Katso huikea rengastarjous!

"Talvirengaiden pienin sallittu urasyvyys on 3mm"

Renkaita on moneen lähtöön. Kannattaa pohtia sopiiko nastarengas vai kitkarengas paremmin omaan käyttöön. Nastarengaiden pito on aivan omalla tasollaan, ne sopivatkin paremmin vaihteleviin talviolosuhteisiin. Huono puoli on rengasmelu.

Kitkarengaiden kanssa ajaminen vaati aivan oman ajotyylinsä. Niillä on mukava ajaa sulalla kelillä, mutta ne ovat haastavat etenkin kun asvalttiin muodostuu ns. mustaa jäätä. Plussaa on ehdottomasti se, että kitkarengas on hiljainen rengas nastarenkaaseen verrattuna.

nastarengas

Kun olet ostamassa renkaita, tarkasta rekisteriotteesta oikea rengaskoko/ vannekoko. Renkaiden asennuksesta on erilaisia mielipiteitä, mutta yleensä suositellaan parempien renkaiden asentamista taakse (riippumatta vetävistä pyöristä).

Muista myös tarkastaa oikeat rengaspaineet. Liian alhaiset kuluttavat renkaita nopeammin ja lisäävät polttoaineenkulutusta. Liian korkea paine kuluttaa rengasta vieläkin epätasaisemmin. Molemmissa tapauksissa renkaiden pito vähenee.

Vanhat renkaat ovat turvallisuusriski liikenteessä. Muista vaihtaa uudet renkaat kun vanhat ovat kuluneet. Talvirengaiden pienin sallittu urasyvyys on 3mm. Tämä on melko vähän, siksi kannattaa vaihtaa renkaat jo ennen lain vaatimaa tasoa. renkaat Ennen talvirenkaiden ostamista kannattaa tutustua alan lehtien tekemiin rengastesteihin. Ne antavat suuntaa oikealle valinnalle. Rengastestien mukaan parhaita talvirenkaita Suomen olosuhteisiin ovat mm. Nokian renkaat, Michelin, Goodyear, Bridgestone ja Continental. Myös hyvän rengasliikkeen löytämiseen kannattaa panostaa. Jos etsit halvinta vaihtoehtoa kannattaa tilata renkaat netistä.

Uudet renkaat vaativat n. 500 kilometrin sisäänajon, jolloin tulee vältää voimakkaita jarrutuksia ja kiihdytyksiä sekä korkeita maantienopeuksia. Maltilla tehty sisäänajo parantaa renkaiden pitoa ja nastojen kuntoa. Muista myös tarkastaa rengaspaineet.

Talvirengaspakko

Lain mukaan talvirenkaat on oltava 1.12-28.2. ja nastarenkailla saa ajaa jo aikavälillä 1.11.-31.3. tai toista pääsiäispäivää seuraavaan maanantaihin asti. Laki mahdollistaa talvirenkailla ajamisen myös näiden aikojen ulkopuolella kun keliolosuhteet niin vaativat.


Design by Daves Designs UK - Content © Autoja.fi
Autoja.fi

Tervetuloa!

Autoja.fi on aktiivisesti automaailman ilmiöitä seuraava autoblogi, joka päivittyy säännöllisesti.


Tarjoamme käyttöösi uusinta tietoa automaailmasta, autouutisia, huhuja, kuvia, arvioita ja koeajoja. Asioita jotka kiinnostavat suomalaista autoilijaa. Tarvittaessa asioita voidaan käsitellä kärjekkäästi. Se kuuluu tämän blogin tyyliin...